torstai 7. marraskuuta 2013

Unelma muuttaa Sitratorille

Unelma siirtyy Kannelmäkeen Sitratorille, jossa avajaiset ti 12.11, tervetuloa! Aikamoiset pippalot onkin tiedossa, ks. tiedote alla.























































LEHDISTÖTIEDOTE 6.11.2013 
Kannelmäen Sitratorille julkinen taideteos kansanjuhlan saattelemana 
Kannelmäkeläiset saavat uuden julkisen taideteoksen. Helsingin taidemuseon omistama ja Oona Tikkaojan suunnittelema teos Unelma otetaan vastaan Kannelmäen Sitratorilla pienimuotoisen kansanjuhlan saattelemana tiistaina 12.11.2013 klo 17.30-19.00. 

Unelma tilattiin vuonna 2012 juhlistamaan Helsinki 200 ja World Design Capital -vuotta. Teos suunniteltiin alun perin siirrettäväksi ja sen ensimmäinen sijoituspaikka oli Hakaniemen Siltasaarenkatu. Juhlavuosien päätyttyä teokselle lähdettiin hakemaan uutta paikkaa. Kannelmäessä toimiva aktiivisten asukkaiden kokoama Kannelmäki-liike oli tässä vaiheessa aloitteellinen ja kaupungin virastojen kesken syntyi nopeasti näkemys Sitratorin sopivuudesta teoksen seuraavaksi sijoituspaikaksi. Helsingin kaupungin lähiöprojektin organisoimassa kaupungin virastojen ja asukkaiden onnistuneessa yhteistyössä ovat olleet mukana Kannelmäki-liike, Kannelmäen asukkaat, Helsingin taidemuseo, rakennusvirasto, Helsingin kulttuurikeskus ja Helsingin energia. 

Kaikille avoimessa juhlassa teoksen vastaanottavat Kannelmäki-liike ja alueen asukkaat. Torilla esiintyy tulitaideryhmä Polte ja teoksen julkistaa Helsingin taidemuseon johtaja Maija Tanninen-Mattila. Asukkaan sanat lausuu Maija Fast Kannelmäki-liikkeestä. Sitratorilta juhlinta jatkuu Kanneltalon kulttuurikahvilassa, missä Tanja Elomaa lämmittää vieraat yhteisellä naurujoogaharjoituksella ja juhlijat saavat nauttia laulaja Saija-Reetta Kotirinnan esityksestä säestäjänään Mikko Piiroinen. Juhlatilaisuuden järjestävät Helsingin kaupunki ja Kannelmäki-liike ja sen juontajana toimii Mikko ”Peltsi” Peltola. 

”Sitratorilla kohtaavat kannelmäkeläiset ja vierailijat, usein läpikulkumatkalla tai kauppoja ja Kanneltalon palveluita käyttäessään. Se ei kuitenkaan ole kaunein ja viihtyisin osa Kannelmäkeä. Haluamme Sitratorista viihtyisän ja aktiivisen kaikkien ihmisten kohtaamispaikan. Sitratori kaipaa iloa ja väriä, ja sitä meille Unelma suo. Unelma-teos on meille tekemisen symboli – haluamme unelmoida isosti, jotta saamme hyviä asioita aikaiseksi. Sen myötä olemme Kannelmäki-liikkeessä innostuneet järjestämään monenlaisia unelmointitapahtumia, joissa ideoimme, miten voimme tehdä kotiseudustamme entistäkin paremman paikan asua, vierailla ja työskennellä”, sanoo Maija Fast Kannelmäki-liikkeestä. 

Taiteilja Oona Tikkaoja (s.1976, Seinäjoki) on valmistunut sekä Kuvataideakatemiasta että Lapin yliopistosta ja viimeistelee väitöskirjaa Aalto yliopistoon. Tikkaoja on erityisen kiinnostunut arkiseen tilaan sijoittuvista teoksista. Oona Tikkaojan teos Riutta valmistui Arabian peruskouluun 2009. Hänen teoksiaan on myös Amos Andersonin ja Wäinö Aaltosen museon kokoelmissa. 

Lehdistökuvia Unelma-teoksesta: 
http://pressi.taidemuseo.fi (tunnus: helsinki, salasana: media) 

Lisätietoja: 
Arkkitehti Klas Fontell 
Helsingin taidemuseo 
puh. 050 336 2186 
klas.fontell@hel.fi 

Projektipäällikkö Tero Santaoja 
Lähiöprojekti, kaupunkisuunnitteluvirasto 
puh. 040 334 2281 
tero.santaoja@hel.fi 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti